Torenhoge schuld

Zes jaar geleden heb ik mijn woning op de Lisbloemstraat gekocht. Aangezien ik op de hoogte was van de funderingsproblematiek in Rotterdam Noord heb ik expliciet bij de makelaar en de gemeente navraag en om informatie verzocht over de staat van de Lisbloemstraat. Hier bleek uit dat er aan de even kant van de straat geen noemenswaardige problemen waren ten aanzien van de fundering. Mede op basis van deze informatie heb ik de woning toen gekocht.

Na drie jaar ben ik hier met mijn partner gaan wonen. Inmiddels ben ik vrijgezel en draai momenteel alleen voor de kosten op. De huidige situatie betekent voor mij persoonlijk dat ik alle kosten (naast alle emotionele en regel zaken) alleen draag. Mijn intentie was om volgend jaar te verhuizen naar een andere woning. Het vooruitzicht dat dit zal gebeuren, in de huidige situatie is zeer onwaarschijnlijk.

Het gevolg van de funderingsproblematiek voor mij persoonlijk is zeer groot. Allereerst heb ik een torenhoge schuld. Terwijl ik mijn studieschuld netjes voldaan heb, werk en verder geen schulden heb. Daarnaast is mijn toekomstperspectief drastisch veranderd. Ik kan niet verhuizen en mocht ik een partner krijgen, kan ik niet weg. Waarschijnlijk zal ik hier nog jaren moeten blijven wonen. Dit alles vind ik een zeer zware belasting.

Ik ben het zeer oneens met waar de verantwoordelijkheid nu ligt ten aanzien van het dragen van de kosten. Mede door de informatieverstrekking ten tijde van het kopen van mijn woning, maar zeker ook door de reden van de funderingsproblematiek.

Een bewoonster van de Lisbloemstraat, Rotterdam.

Geplaatst in Ervaringen