Ik ben radeloos

Onze kinderen zijn 7 en 8 jaar oud. Ongeveer anderhalf geleden bleek dat onze woning binnen een paar jaar een nieuwe fundering moet krijgen. In de zomer van 2012 heb ik bij de gemeente Rotterdam een financiering aangevraagd. Ik heb veel contact gehad met de gemeente en in maart 2013 is mijn aanvraag afgewezen. De gemeente gaf aan dat dat in verband is met verscherpte voorwaarden van SVn sinds 1 januari 2013. Ik heb alles gedaan wat de gemeente adviseerde en toch is mijn aanvraag afgewezen.

Mijn buren hebben wel hun financiering rond gekregen. Zij willen nu juridische stappen tegen mij nemen. Ik vind dat heel erg want ik wil graag meedoen met herstel maar ik kan nergens het geld vandaan halen.

Deze situatie zorgt voor veel stress en onzekerheid bij mijn vrouw en mij. Mijn kinderen zijn bang dat ze moeten verhuizen en weg moeten uit de buurt en van hun school. De school heeft aangegeven dat onze kinderen er last van hebben. En ik eet ook niet wat voor gevolgen dit gaat hebben voor mijn zaak en voor mijn huis en voor mijn financiële toekomst.

Ik ben radeloos en ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik hoop dat de overheid dit probleem serieus neemt en ons kan helpen.

Rotterdam

Geplaatst in Ervaringen