Wij zitten muurvast

Wij hebben een bloemenzaak in een complex met 3 appartementen. Van de 4 VvE-leden krijgen twee hun lening niet rond. Dit vanwege de nieuwe regelgeving van de AFM. Dit kregen wij eind februari 2013 te horen (papieren ingeleverd december 2011).

Wij hebben van de bank een lening gekregen in oktober 2012. Voor het gereed staan van dit geld betalen wij elke maand bijna € 500,-.

De verbouwing is nu drie keer verschoven (de bouwer heeft zelfs al vergunning om containers te plaatsen e.d.). Wij hebben uitverkoop gehouden…. Hebben geen kamerplanten e.d. meer gekocht. Hebben inventaris ergens anders ondergebracht. Het kantoor beneden is afgebroken (bij ons moet nanemlijk de hele vloer eruit). Ik zit nu in een noodkantoor op de eerste etage. Het gebouw is in deplorabele staat. Volgens het begeleidingsbureau moet het binnen een jaar opgeknapt zijn, anders zijn de reparatiekosten uit de pan gerezen (daar hebben wij niet veel geld voor in kas).

Kortom kommer en kwel. Als onderneming zitten wij muurvast. En dat in crisistijd. Het kost ons erg veel geld en energie. Wij vragen ons echt af hoe lang wij dit nog kunnen volhouden.

Rotterdam

Geplaatst in Ervaringen