Zelf ophoesten?

Situatieschets:
Samenwonend stel (38 en 42) met 3 kleine kinderen (4-5 en 8 jaar oud). Woning is ooit alleen en op naam van de vrouw gekocht (in 2003). Man is later in dit huis komen wonen en heeft daarnaast zelf in maart 2009 een eigen woning gekocht, op zijn naam.

Probleemstelling:
Nu er funderingsherstel gepleegd moet worden, blijkt het feit dat de woning c.q. hypotheek op één naam staat, voor problemen te zorgen met betrekking tot de financiering van dit herstel. Op basis van het salaris van de vrouw is er geen extra financiering via het “reguliere circuit” mogelijk. Dit maakt dat de man moet meetekenen voor de financieringsaanvraag terwijl hij op geen enkele wijze eigenaar is. Ook het hebben van nóg een woning is in dit opzicht niet wenselijk, aangezien deze 2e woning zich letterlijk 3 straten verder bevindt en in het ergste geval binnenkort ook funderingsproblemen gaat ondervinden (net als de hele wijk) en dus ook een extra financieringsaanvraag nodig heeft.

Daarnaast bezit de vrouw een heel pand (en niet zoals de meesten in de straat een gedeelde woning, dus ook gedeelde kosten), wat voor funderingsherstel neerkomt op de totale kostensom van €85.000. Echter, de gemeente Rotterdam leent maar maximaal €70.000 via de SVn, wat dus een “gat” oplevert van €15.000 voor eigen rekening. Een bedrag wat een gezin met 3 kinderen niet zomaar zelf kan ophoesten.

Rotterdam

Geplaatst in Ervaringen