Schiedamse ellende

Ook wij hebben een woning in Schiedam aangekocht zonder op de hoogte te zijn gebracht van monitoring en funderingsproblematiek Schiedam. Al word bij ons t bedrag in 3en gesplitst ivm bovenwoning. Voor ons zijn de kosten niet te dragen, mijn man is militair en ik ben moeder van 4 kleine kids. De lening word geweigerd is ons al verteld. Wij hebben geen familie met geld, en door de baan van mijn man kan ik niet zomaar ergens werken, plus dat opvangkosten enorm zijn! Ik heb hulp gevraagt bij oa juridisch loket, maatschappelijk werk, nationale ombudsman. Met weinig resultaat. Toen Schuldhulp al hebben we NOG geen schuld, een man adviseerde ons te gaan huren en stoppen met hypotheek betalen.. Daar hebben wij later excuses voor gehad. Ik heb t hele probleem in een mail gestuurd naar 2e kamer leden, ook Stef Blok (zonder reactie) en kreeg wat berichten terug. Of ik t juridisch kan oplossen; Daar hebben wij ook geen geld voor. Ook mail gestuurd naar de burgermeester&wethouders, en eindeljk (met hulp van een minister) een goed gesprek gehad met de Gemeente Schiedam. Zij proberen een oplossing voor ons te zoeken aangezien wij anders met onze 4 kleintjes op straat komen te staan. Helaas geven ze aan dat de kans op een oplossing klein is, de overheid werkt tegen, banken zijn strenger, en aanpak van weigeraars word harder! Toch is er in iedergeval naar mij geluisterd. Oudbewoners hebben geen tegen reactie gegeven toen wij op de hoogte kwamen van de problemen (en dat zij er vanaf wisten) verkopend makelaar speelde mooiweer. Al met al is onze woning al 40.000 minder waard. En dan zijn de kosten voor herstel ‘maar’ 20.000 Wij hebben het niet, VVE heeft t & wil niet, er is al achterstalligonderhoud. En als je niet kan betalen word je alsnog WEIGERAAR genoemt. Er werd mij vertelt dat als je uit je woning gezet word ivm onbewoonbaar of executie verkoop, jeugdzorg erbij komt kijken. Ik ben als de dood. En dat voor een grondwaterpeil dat ik niet kan regelen & belasting voor betaal.

Geplaatst in Ervaringen