Voortgang Lisbloemstraat

De brandbrief van gedupeerde huiseigenaren uit de Rotterdamse Lisbloemstraat heeft tot een gesprek met wethouder Karakus geleid op 2 september jl.

Ad van Wensen van KCAF en Martine Coevert van LOF en de werkgroep Lisbloemstraat hebben de situatie toegelicht en hebben met de wethouder gesproken over concrete acties, die zich niet allemaal beperken tot de Lisbloemstraat. In de komende periode zal duidelijk worden welke invloed de acties hebben op de voortgang in de Lisbloemstraat.

Er is ook verontrustend nieuws. Vanmorgen liet het gemeentelijke funderingsloket weten dat de ingediende financieringsaanvragen voor funderingsherstel het totale budget overschrijden. Alleen uitval of negatief advies van andere aanvragen zouden het funderingsloket financiële ruimte geven om de laatste aanvragen uit de Lisbloemstraat te honoreren.

Dat mag opmerkelijk nieuws worden genoemd aangezien het funderingsloket op 5 november 2012 de werkgroep Lisbloemstraat nog heeft laten weten dat er voldoende budget is voor het getroffen woonblok.

Of Gemeente Rotterdam ook in 2014 budget beschikbaar heeft is nog niet bekend. Aan de noodzaak in de Rotterdamse regio kan inmiddels geen twijfel meer bestaan.

Het signaal van het funderingsloket is doorgestuurd naar wethouder Karakus.

Getagd met , , , , , , , ,
Geplaatst in Nieuws