Funderingsproblematiek op de agenda in de Tweede Kamer

Vanuit de Landelijke Organisatie Funderingsgedupeerden (LOF) zijn vorig jaar (2013) een aantal invloedrijke partijen aangeschreven. Vast onderwerp van de correspondentie is de urgentie van een landelijke aanpak van de toenemende funderingsproblematiek. Deze website is aanvankelijk als platform voor deze activiteiten opgezet. Vanwege de intense betrokkenheid bij de funderingsproblematiek is de actieve rol van LOF geprofessionaliseerd en opgegaan in ABCF (www.abcf.nl).

Dat even ter inleiding op het volgende:

Op 29 augustus 2013 is er vanuit LOF een brief gestuurd aan minister Blok (Wonen & Rijksdienst), waarin de zorg over funderingsproblemen geuit is. Met name over de financiering van funderingsherstel. De minister heeft daarop per brief gereageerd.

Maar daar is het niet bij gebleven – komende woensdag (19 februari 2014) vindt er een algemeen overleg plaats in de Tweede Kamer over bouwregelgeving. Deze brief is daar geagendeerd op punt 2.

Een grote rol van betekenis heeft het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF). KCAF maakt zich al jaren hard voor een landelijke aanpak van funderingsproblemen. Zonder KCAF zou de funderingsproblematiek nooit zo prominent op de politieke agenda hebben gestaan.

Een spoedige landelijke aanpak van funderingsproblematiek is geen lichtzinnige wens maar een absolute noodzaak. De uitdaging zit ‘m in het feit dat funderingsproblematiek complex is; er zijn veel disciplines en belangen bij betrokken.

 

Geplaatst in Nieuws